En "sån" måndag

Måndag igen. Inget speciellt som föräldraledig kan man tro, men jodå. Måndagar är alltid måndagar. Och just denna var inget undantag. Dagen bjöd på:

  • den inleddes med ett sms om att något barn kräkts på Neas avdelning på föris. Såna sms man besvarar med “hej, tack för infon vi ses nästa vecka”. Får bli förebyggande vab helt enkelt.

  • vidare lyckades jag ta potatis i en påse med hål i på coop. Lastar i potatis, lyfter den mot vagnen…potatis potatis all over the place. Suck.

  • och jag tappar givetvis en sushibit i soyan när jag äter middag. Prickigt var ordet. (barnen åt blodkorv idag så Erik å jag lyxade till det med sushi)

  • sen välter jag en liten grej på diskbänken som resulterar i en dominoeffekt där hela diskberget med kastruller, skärbrädor mm som ligger och torkar välter en efter en. El grande finale är när lampan i köksfönstret dras med rakt ner i vasken. Touché.

  • mitt naiva jag tror att jag kan lämna Elias ett par minuter i vardagsrummet med syskonen som sitter med varsin ipad. Nästa gång jag kliver in i rummet ligger det en utvält krukväxt på golvet och en bebis kryper runt med ansikte, mun och kläder fulla av jord. De stora barnen? De har inte märkt nånting…

  • och så den här tröttman. Idag dessutom kantad av en ihållande huvudvärk. Jag sov 10 timmar i natt. Vaknade vid 06 och kände mig jäkligt stel , men pigg. Ändå tar energin slut till lunch. Då vill jag bara sova. Får hälla i mig kaffe och har jag tur så kommer jag igång igen framåt eftermiddagen. Men mellan 13 och 15 är jag bra jäkla slut alltså…

Ja. alltså det finns ju de som har det värre. Jag är fullt medveten om detta. Det betyder inte att det inte är synd om mig med. Sådetså.

//C