Tisdagstankar

Fast ja, det är ju onsdag nu. Jag har skaffat mig den värdelösa vanan att somna vid nattningen typ kl 20.30 (eftersom mina ligistungar vägrar somna, jag däckar typ alltid först) och sen vaknar jag vid 00-01 ungefär och är vaken till 03. Skulle säkert kunna vara vaken längre, men där drar jag en gräns. Har jag otur börjar sen Elias knorra vid fem-halv sex, men oftast sover han faktiskt till 7. Men ja, all min ”admin-tid” är alltså mitt i natten. Då betalar jag räkningar, printar tradera fraktsedlar (har precis sålt av det mesta i min gravidgarderob, den ska ju inte användas mer ändå...) , går igenom mailen, osv. Inte optimalt, men när 17 ska man annars göra sånt? Dygnet har för lite tid. Eller så har jag för många barn som är vakna alldeles för länge...? 😬

Men dagen idag har iallafall sett ut ungefär såhär: 

- alla vaknar vid 7-tiden. Ramlar ner i köket pö om pö och äter frukost. Erkan åker till jobbet.  

- packar in kidsen i bilen och kör lämningsrundan (barnen går på olika förskolor). Diskussion om vem som ska lämnas först som vanligt, eftersom den som lämnas sist får kolla film på mobilen i bilen. ”Livet är orättvist” och yada yada yada...

- åker hem igen och preppar matlåda till Elias och macka till mig  + packar badkläder. Tisdagar är lika med babysim i Malmö. 

- kör in till stan, är sen, letar parkering, hittar ingen först, blir ännu senare.  

- tappar påsen med vår medhavda mat i golvet i trapphuset utanför badet. Lådan (i glas) går sönder. Köttfärssås överallt (i påsen dock). Ingen lunch och ännu senare.  

- byter om och duschar snabbt. Hoppar i vattnet och Elias reagerar som om vi aldrig varit där (vi har gått på babysim varje vecka i 4 mån)  och klamrar sig krampaktigt fast vid mig och vägrar släppa på hela tiden. Blir inget simborgarmärke idag direkt. 

- byter om igen (på babysim lägger man 90% av energin på att byta om och duscha före och efter utan att förälder eller barn får psykiskt sammanbrott. 10% av energin läggs på att faktiskt simma/bada.)

- elias får mackan som jag gjort till mig själv till lunch och jag äter ett ägg. Kunde varit sämre, ett ägg är ju ändå ett ägg liksom. 

- kör hem och inser att barnen ska hämtas om 45 minuter. Går in och dricker kaffe och ammar. 

-kör och hämtar barnen, trots att min regel egentligen är att hämta med cykel på eftermiddagarna. Men jag orkar bara inte.  

- fixar mellis, jordgubbssmoothie och macka. Alla äter med god aptit. Endast ett glas välter och en macka hamnar på golvet. Alla barnen hinner också med att bajsa någon gång under måltiden. En vanlig mellisstund helt enkelt. 

- ska precis ta tag i morgonens, lunchens och mellanmålets disk när en granne messar och frågar om de får komma förbi en stund. Givetvis får dom det. Disk kan ALLTID vänta. 

- hänger med dem nån timme, barnen härjar, vi är i trädgården och det är för en gångs skull lite varmt i luften. En skön maj-eftermiddag helt enkelt!  

- precis när grannarna gått kommer Erkan hem. Elias somnar i vagnen och Love övertalar Erik om att spela fotboll. Jag går in och fortsätter m diskberget.  

- när disken är klar får jag sällskap av en övertrött Linnea som desperat vill ha en napp och ”lägga sig och vila lite”. Ingen bra idé känner jag för då somnar hon på 30 sek. Hon får sitta på diskbänken när jag lagar mat och babbla om allt och inget. Mest babblar hon om sin docka och försöker resonera sig fram till att kanske ändå få klippa håret på henne  liiite? (Som om hon kommer fortsätta acceptera mitt nej länge till  jag bara väntar på den dagen jag hittar docka, hår och sax gömt bakom nån gardin nånstans...)

-till middag blev det vegetarisk pad thai. Följde det här receptet https://www.javligtgott.se/vegetarisk-pad-thai-jattegott-och-enkelt/ och det blev ”jävligt gott” för att citera upphovsmakaren.  

- sen, guess what?! Disk igen! Och sen läggning av barn. En övertrött läggning av tre barn samtidigt (Erik var och tränade) där jag började gapskratta varje gång jag försökte säga ifrån på skarpen. Succé. Fick till slut kapitulera och sätta på en ljudbok (som visade sig vara jätteläskig så nu blir det väl mardrömmar i natt) men då somnade alla. Eller iallafall jag. Och vaknade när Erik lade sig vid 01.

Och nu är klockan kvart över tre och min deadline är passerad. Dags att sova alltså. Tack för att du tagit dig igen detta OERHÖRT inspirerande inlägg om min vardag just nu. Puss! 

//C