Sommarlistan

Nu har vi ju haft en hel veckas semester redan, men innan den började så skrev jag ihop en sommarlista som jag inte lagt upp ännu. Men- mitt livsmotto just nu är ju "bättre sent än aldrig" så here we go: 

Vad ska du göra i sommar?

I sommar ska jag vila, njuta och uppleva. Det får vara mina ledord för de närmsta veckorna!

Ska du åka någonstans?

Jag tror det, men inget är 100% bestämt. Men på utflykts- och semesterlistan står följande platser:

Österlen (sommarstugan i Borrbystrand), Helsingör, Torekov, Ängelholm, Helsingborg, Malmö, Bunkeflo och kanske någon skogstur inåt skåne nänstans om vi tröttnar på kusten. Men det blir ju väldigt ”south based” som ni kan se. Hemester med andra ord.

Kusinbus förra sommaren vid stugan i Torekov

Kusinbus förra sommaren vid stugan i Torekov

Samma pyjamas på Love, men i en annan stuga och på annan ort. Detta är från midsommar i sommarstugan i Borrbystrand på Österlen 2017

Samma pyjamas på Love, men i en annan stuga och på annan ort. Detta är från midsommar i sommarstugan i Borrbystrand på Österlen 2017

Hur länge ska du vara ledig?

Jag har fem veckors semester nu med start på måndag, och så två dagar extra för inskolning av Linnea på nya förskolan till hösten. Hoppas på att det ska räcka eller att Erik kan ta resten för jag vill gärna hinna jobba så mycket som möjligt innan jag går på den låååånga ”ledigheten” från 1:a september.

Vad vill du verkligen hinna med?

Att förbereda mig inför förlossningen och bebisens ankomst. Det betyder träna, yoga, meditera, boa, städa, rensa, köpa och fixa.
Och så vill jag bada mycket. Och äta utomhus så ofta det går.

Vad tror du egentligen du kommer att göra?

Planera mat, handla mat, laga mat och plocka undan efter mat. Fasiken vad det äts mycket när man är ledig! Och det här med att sommarmat är så enkel, vem hittade på det egentligen? Det ska ju hackas till sallader och marineras till grillningar och göras såser och det är tusen skålar och en massa disk när man är klar. Tacka vet jag köttgrytorna på hösten...

Vad ser du mest fram emot?

Att inte behöva ställa klockan på morgonen och att kunna äta frukost i lugn och ro. Sen ser jag fram emot att vi ska blir ”klara” med renoveringarna i sommar; att garaget/förrådet ska byggas och att vi ska slutföra de halvfärdiga projekt som vi just nu har i hela huset.

Vad kan gå fel?

Det vore tråkigt om någon i familjen blev sjuk eller skadade sig. Till exempel om Love blev sådär apatiskt hängig och trött som han var vid ett par tillfällen i maj, och som gjorde att vi fick honom utredd på vårdcentralen till och med med allehanda prover. Man hittade ju dock inte något, så förhoppningsvis var det nån fas eller nått han gick igenom precis då bara. 
Det vore också jättejobbigt om bebisen bestämde sig för att komma alldeles för tidigt mitt i sommaren.

Vem kommer du vara mest med?

Min familj. Barnen. Och förhoppningsvis en hel del med bara mig själv också. Har börjat inse att när bebisen kommer så är det återigen så att jag aldrig är ensam. Allt man gör ska bebisen vara med på. Och det brukar ju gå bra, men det blir ju såklart ganska mycket bökigare.

Vad kommer du lägga mest pengar på?

Min 35-års present till mig själv. Och inredning. Och bebisprylar. Och mat. 

Vad kommer du köpa inför sommaren?

Solcremen är nästan slut redan efter de här rekordfina försommarmånaderna vi haft, så det behöver införskaffas.

Kommer du använda det?

Ja det hoppas jag verkligen!

Vad kommer du äta?

Jag fick ju en tankeställare när jag inte blev godkänd på glukosbelastningen hos barnmorskan, så jag kommer troligtvis äta lite nyttigare än jag hade gjort om jag klarat testet. Frukt och grönsaker och mer fokus på protein och bra kolhydrater. Det brukar i vår familj bli en hel del grillkorv, hamburgare och mackor på sommaren, men jag ska verkligen försöka undvika det i år. Det enda jag inte kommer undvika är glass, oavsett vad glukosbelastning nr 2 säger. Men kanske satsar jag lite mer på fin-glass från Lomma glassfabrik, och på hemmagjord glass såklart (vi har ju världens bästa glass maskin).

Vad kommer du att dricka?

Inte vin och goda drinkar iallafall... Men det lär bli mycket fun light, deras nya Apple/pear smak är supergod. Och flädersaft. Sen har jag ganska mycket cravings för ko-mjölk just nu så det lär väl bli någon liter. Kanske en del is-latte från Espresso house, det är absolut inte omöjligt. Och när det är lite extra festligt så blir det antingen alkoholfri Gin&Tonic eller Limonata. Eller äppelmust på bag-in-box. Eller varför inte bubbel från God Dryck, den rosa testade jag på midsommar och den var väldigt god. Och så smoothies. Icke att förglömma detta ypperliga mellanmål. 

IMAGE.JPG

Vad kommer göra den här sommaren extra bra?

Vädret. Riktigt sommarväder för en gångs skull, helt underbart! Sköna morgnar och kvällar, och tillräckligt varmt för att helt legitimt ta siesta inomhus mitt på dagen. 

Vad kommer du att ha på dig?

Jag har köpt på mig ganska mycket fina preggokläder inför sommaren. Vill verkligen känna mig fin under min sista graviditet och inte tjock och obekväm. Så jag kommer, förutom badkläder, ha en hel del klänningar och tunikor och shorts, Typ dessa bland annat: 

IMAGE.JPG
IMAGE.JPG
IMAGE.JPG
IMAGE.JPG
IMAGE.JPG

Vad oroar du dig för?

Inte så mycket, Men att barnen ska bli åksjuka när vi är ute och kör är ju en ständig oro. Så himla meckigt och bökigt och så synd om barnen. Och så oroar jag mig då och då över bebisen i magen och förlossningen. Konstigt vore det väl annars. 

Vad kommer bli extra speciellt i år?

Att Love och Linnea är tillräckligt stora för att leka med varann på riktigt nu, vilket kommer ge en annan dimension till det vi hittar på. Och såklart att jag är gravid och att vi har en sista sommar tillsammans som fyrklöver innan allt återigen ställs på ända. 

Hur kommer du minnas den här sommaren sen i September?

Som en varm och solig tid med väldigt mycket kärlek.