En bättre semesterlördag

Idag blev en bra dag. En sån dag när man somnar med ett leende på läpparna. Fast jag somnar inte. Kvällarna blir som mitt andningshål, äntligen lite klar och kall luft. Syre. Jag flämtar lite mindre. Borde verkligen sova men vill samtidigt ta tillvara på lugnet. Tystnaden. Egentiden. Vet att jag får sota för det i morgon men jag kan inte låta bli.  

Men iallafall, den här dagen. Vi sov till strax efter nio. Glada barn. Frukost ute. Vi pratade om att vi verkligen borde köpa en plastpool till barnen att ha på gräsmattan, bättre sent än aldrig liksom. Efter frukosten gick Erik och barnen till järnhandeln 100 m bort. De hade en jättebra pool som snabbt blåstes upp och fylldes och badades i trots att vattnet inte ens var ljummet än. 

Vid 11 cyklade jag med barnen till biblioteket. Av en slump upptäckte vi att de gjort ett stort tema-rum där nu över sommaren, med Mumin tema. Det fanns pussel, målarbilder, en tipsrunda och mycket mer. Och så var det svalt och skönt och lugnt. Bara vi där på hela tiden. Barnen älskade det och jag fick lova att vi skulle åka tillbaka igen en annan dag.

Efter att ha lånat med oss några böcker cyklade vi till coop. Alla tre var hungriga, men de små skötte sig ändå exemplariskt i butiken med varsin minivagn.  Tack gode gud för gratisfrukten till slla barn, världens bästa initiativ helt klart. Och när vi kom hem hade mormor och morfar kommit! Då åt vi sen lunch och fikade, och sen gick eftermiddagen i nån sorts lunk med vila, poolbad, läsning och småprat. Och Linnea överraskade med att helt plötsligt bara börja gå på toa på eget initiativ, utan påminnelser eller frågor. Hela dagen har hon skött det där galant! 

På kvällen grillade vi lax i foliepaket med nypotatis. Erik sådde ny sallad efter att vi plockat den sista som kändes ok, och vi åt muterade morötter från odlingsbädden. Sen gick/cyklade vi ner till hamnen och glassfabriken för dessert. Klockan var 21 och barnen var uppspelta och glada.   

När vi kom hem åkte mormor och morfar tillbaka och jag gick och nattade två glada och mysiga barn. Trötta var de också som tur är. Och aningen solbrända, iallafall Love. Nog första gången han bränner sig i solen faktiskt. Jag hoppas aloe vera krämen jag smorde in honom med kan lindra det värsta tills i morgon.  

Sen blev det lite tv, slösurf och godis i soffan för mig och Erik. Och tjoff är nu klockan snart 02 och jag MÅSTE sova. Har ju två ligister att ta hand om i morgon med. Business as usual liksom.  

Alltså. Gonatt. Ser fram emot en söndag med samma känsla som denna dagen bjöd på...