En mycket trött fredag

Sista lediga vardagen den här semestern och jag har varit SÅ trött sedan jag motvilligt slog upp ögonen i morse. Har inte gjort mycket alls idag, försökt vila så gott det går med två rastlösa huliganer i huset och regnskurar mellan varven. Ätit rester till både lunch och middag. Byggt duplo. Sett film. Läst böcker. Och tvingats ut på en blåsig cykeltur till "bowlen" där Love, Erik OCH Linnea hängde med sina kickbikes. Men Nea hade ingen hjälm med. Hallå, hon är inte ens två år och tanken var kanske inte att hon skulle åka, meeen hon kan vara rätt envis så därför fick jag rycka ut på hjälmavlämning. Sen stack vi vidare ner till hamnen och tog en fredagsglass innan vi precis hann hem innan nästa regnskur. 

Den här semestern har verkligen varit allt annat än stressig, och vi har i princip bara varit hemma i fem veckor. Hemma! Men man blir trött ändå. De senaste veckorna har varit ganska intensiva när det kommer till gäster; middagsgäster, lunchgäster, övernattande gäster, jobbande gäster, fikagäster och oväntade spontanbesök. Helt underbart, men inte helt vilsamt. Mat ska planeras, handlas och lagas, lakan ska tvättas, golv ska dammsugas och toaletter ska städas ganska mycket mer och oftare när man är sex, sju, åtta...personer i hushållet istället för fyra. Dessutom sitter man uppe och snickesnackar aningen för länge aningen för ofta, och det är ju inte så att barnen lägger sig kl 19 om kvällarna när det är semester så deras energinivåer under dagtid är minst sagt svajjig vilket går ut över oss alla...och så blir man ännu tröttare. 

Alltså, missförstå mig rätt. Jag älskar att ha semester. Att vara hemma. Att få besök av nära och kära. Jag är så himla glad över vårt nya hus i vårt lilla samhälle, och att folk vill ta sig tiden att komma hit och hälsa på. Men jag kan ändå erkänna att nu ska det bli skönt att snart få vila upp sig lite på jobbet igen ;)