Heldagsutflykt

Japp, jag pratade ju om att eventuellt göra en utflykt i lördags och utflyktat har vi banne mig gjort! Efter frukost och en omgång målning av trappan så tog vi matsäck med och drog till Skånes djurpark. Senast vi var där var på min födelsedag för nästan exakt fyra månader sen och då var det ju succé trots att Fåret Shaun landet inte ens hade hunnit öppna då. 

Vi inledde med att grilla korv, precis som man ska göra på en klassisk utflykt. Upptäckte snabbt då också att getingarna var väldans aktiva såhär på en solig höstdag. Blä.

Far & son <3

Love försökte få syrran att äta nyttigt men hon var skeptisk...

Sen var det ju det här med djuren. Vi såg nog nästan alla djuren som finns på Skånes djurpark denna gång, det gjorde vi definitivt inte sist för då var det alldeles för varmt. Nyfikna och orädda var de också. Hela familjen Lo-djur kom till exempel fram till staketet och betraktade oss betraktare en lång stund. Så häftiga de är alltså, med helt märkliga proportioner. 

Nea gillade att kolla på djur. Tok-gillade faktiskt.

Hinderbanan var en storlek för stor för Ove-Love, men det gick vägen ändå med pappas assistans. 

Så kom vi till Älgarna. Mäktiga, långbenta och hungriga. Och sällskapliga! Kunde klappa dem en lång stund och klia kalven mellan öronen. En riktig goding. 

Glass i stora lass. Allt annat än billigt att köpa fika i parken, men en glass måste man ju ändå få när man är på utflykt. 

Sist vi var här var det sen vår, nästan sommar. Denna gången var det tidig höst. Vackert. 

Mina troll fick köra traktor. Fullt fokus!

Fåret Shaun land var det ja. Det var helt okej. Inget jättehäftigt kanske om man bortser från traktorbanan, men så är man ju ganska bortskämd som Malmöbo med alla våra otroligt fina temalekplatser vi har här. 

Och den här loppan alltså- klättra och åka rutchkana, det är det som gäller. Sätter man henne i en gunga eller sandlåda så blir det mycket missnöjda toner oftast. Det ska vara action för den här madammen. 

Love klättrade på han med. Vingligt var det men det gick!

Och så avslutar vi med den här bilden. The end liksom. :)

Sammanfattningsvis så ger jag den här dagen och Skånes djurpark ett riktigt toppenbetyg. Fint väder, lagom mycket folk, många synliga djur, supertrevlig personal, fräscha toaletter och allmänt bra stämning i parken. Och i familjen, det ska sannerligen inte underskattas eller tas för givet! :) Om man ska säga något negativt så är väl inträdet och priser på fika mm inne i parken lite väl i överkant. Och så var det ju de där jäkla getingarna...blä.